Vercauteren Transport

E-invoicing bij Vercauteren Transport via OMSconnect

Het gebruik van E-invoicing zorgt voor een sterk ingekorte omlooptijd van facturen en beduidend kortere betaaltermijn voor Vercauteren Transport. Ook is het risico op fouten of kwijtraken van facturen sterk afgenomen. Dankzij de eenvoud van OMSconnect en naadloze implementatie werd de overstap van traditionele papieren facturen naar e-invoices snel en eenvoudig gezet.

Historie

Vanaf 1974 is Vercauteren Transport een vaste waarde voor de automobielsector. Met 21 megatrekkers en circa zeventig megaschuiftrailers vervoert Vercauteren Transport vracht en onderdelen voor klanten door de gehele Benelux en Duitsland, waaronder de Volvo Group. Het bedrijf heeft dan ook meer dan 40 jaar ervaring in de automobielsector.

Handmatig verwerken

Sinds mei van dit jaar maakt de firma Vercauteren Transport uit Lokeren (B) gebruik van OMSconnect om facturen via EDI direct naar de systemen van Volvo te sturen. Tot begin van dit jaar maakte zij gebruik van Excel en e-mail om haar facturen naar de Volvo Group te sturen. De bestanden moesten eerst bewerkt en daarna handmatig overgezet worden in de systemen van Volvo Group. Niet alleen kostte dit veel tijd, er werden ook fouten gemaakt en gegevens gingen verloren. Facturen werden daardoor niet, gedeeltelijk of (veel) later betaald.

Oplossing

Bart Vercauteren nam eind 2017 contact op met OMS International met de vraag hem te helpen. De oplossing voor het probleem was OMSconnect, een portal waarmee organisaties elektronische berichten kunnen versturen en ontvangen zonder dat zij zelf een complete EDI omgeving moeten inrichten. De samenwerking met OMS heeft Bart Vercauteren als prettig ervaren: “ik heb maar met één persoon contact gehad. OMS heeft alle communicatie met de Volvo Group gedaan. Ik heb daar niets aan hoeven doen”.

Het systeem is ingericht, grondig getest en pas daarna geïmplementeerd. Er veranderde na de implementatie eigenlijk niet veel voor Vercauteren.

“Het systeem werkt eigenlijk zeer simpel . Na een korte instructie konden wij gewoon werken zoals wij gewend waren. Het systeem zorgt voor de vertaalslag”

Bart Vercauteren

Voordelen

Het grote voordeel van e-invoicing is dat de facturen meteen ingelezen worden in het systeem van de andere partij. En dat heeft vele voordelen: “De snelheid van verwerking van de facturen is sterk toegenomen, er is geen risico meer dat facturen verloren gaan, de omloopsnelheid is sterk ingekort en de betaaltermijn van de facturen is zoals die hoort te zijn”, vertelt een tevreden Bart Vercauteren.

Plug & play

OMSconnect is dé plug&play oplossing voor de automotive sector. Met deze oplossing is het mogelijk om alle berichtenstandaarden voor e-invoicing en andere digitale documenten (pakbonnen, orders, documentatie, notificaties, e.d.) te versturen, om te zetten en te ontvangen. Via de systemen achter het webportal komt het document met de juiste specificaties in de achterliggende software terecht. Dit gaat snel, efficiënt en zonder risico op fouten.

Snel en efficient

Via OMSconnect is de overstap naar e-invoicing snel en efficiënt. Het is ook mogelijk om het webportal – compleet met uw eigen look and feel – te integreren in uw website. Indien nodig helpen wij ook toeleveranciers aan te sluiten en wegwijs te worden in OMSconnect.