Nijman/Zeetank

Om optimale service te kunnen leveren en haar capaciteit op het gebied van glaslogistiek optimaal te kunnen benutten, maakt Nijman/Zeetank gebruik van een klantspecifieke SAP interface. Deze interface, die al jaren zonder problemen draait, heeft OMS International geleverd en geprogrammeerd.

Nijman/Zeetank is een logistiek dienstverlener, die o.a. glaslogistiek aanbiedt. Naast het gespecialiseerde glastransport zelf, verzorgt Nijman/Zeetank ook het gehele logistieke afhandelingsproces van het glas in de fabriek en warehouse van de opdrachtgever. Het glas wordt direct vanuit de productie via de warehousing- en distributiesystemen verwerkt en beheerd.

Voor de orderverwerking gebruikt Nijman/Zeetank een geavanceerd computersysteem dat volledig gekoppeld is met de systemen van de klant via een SAP-gecertificeerde interface. Deze interface is nodig om te kunnen communiceren met de systemen van de klant. OMS International heeft deze interface geleverd en geprogrammeerd. Zo zorgen de systemen ervoor dat de capaciteit optimaal wordt benut. Ook het factureringsproces verloopt volledig automatisch door middel van de SAP-interface met de klantsystemen.

Het voordeel

“Het voordeel van deze interface is dat de shipments nu niet meer in SAP aangemaakt hoeven te worden, maar dat onze systemen dat doen. De klant hoeft dus zelf niets meer in te voeren, maar wij nemen dat van hen over. Daarmee is de interface dus een belangrijk onderdeel in de communicatie met klanten”, aldus Jos Janmaat van Nijman/Zeetank.

“De SAP interface via ODEX is een belangrijk onderdeel van de communicatie met klanten”
Jos Janmaat, IT manager

“Destijds wilden wij migreren naar één software pakket: Dynamics NAV. Dit pakket biedt de mogelijkheid om een transportmodule toe te voegen. Om vanuit ons eigen pakket te kunnen communiceren met het SAP systeem van onze klanten was een specifieke oplossing nodig. Eén van onze suppliers gaf aan dat OMS een interface kon leveren waarmee deze communicatie prima zou werken. Zo zijn we met OMS in contact gekomen”.

Samenwerking

Al sinds 2009 draait het communicatiepakket ODEX bij Nijman/Zeetank zonder noemenswaardige problemen en verloopt de samenwerking met OMS naar tevredenheid. Jos: “OMS consultant Erik Nieuwkoop heeft destijds de interface geprogrammeerd en deze draait vlekkeloos. Alleen op het moment dat er een nieuwe versie of een upgrade nodig is, moeten we even kijken of er geen gekke dingen gebeuren. Maar tot nu toe is dat allemaal heel soepel gegaan. Kortom wij zijn tevreden over de samenwerking”.

Nijman/Zeetank

Nijman/Zeetank is al meer dan zestig jaar een betrouwbare partner op het gebied van transport en logistieke dienstverlening van chemische vloeistoffen, brandstoffen, minerale oliën, cryogene gassen en glas. Met het hoofdkantoor in Spijkenisse en vestigingen in Polen, Duitsland en Groot Brittannië, heeft Nijman/Zeetank heel Noord-West Europa als werkterrein. Met een modern wagenpark dat via datacommunicatie verbonden is, zorgen zij ervoor dat ze klanten ontzorgen.

Klanten ontzorgen

De logistieke oplossingen die Nijman/Zeetank haar klanten biedt omvatten niet alleen glaslogistiek en intermodaal vervoer (weg, water, rail) van chemische vloeistoffen (ADR en non ADR), maar ook de op- en overslag van vloeistoffen en gevaarlijke stoffen. In Spijkenisse zijn er faciliteiten voor opslag, afvullen en verwarmen van tankcontainers. Daarnaast verzorgt Nijman/Zeetank voor veel klanten vrijwel het gehele logistieke traject. Tot en met de in- en uitvoerdocumenten en inklaring van goederen.

Voor het intermodale vervoer maakt Nijman/Zeetank gebruik van zo’n 600 eigen tankcontainers. Daarnaast worden er tankcontainers ingehuurd vanwege de flexibiliteit en om pieken in vraag te kunnen opvangen. Voor het glastransport wordt gebruikt gemaakt van speciale trailers, zogenaamde innenladers. Deze trailers rijden over de bokken met glas heen. Daarna worden deze bokken door de trailer opgepakt en wordt de glasbok met het glas door middel van stempels goed en veilig vastgezet, zodat het glas onbeschadigd op locatie aankomt.