Skip to main content

Onze aanpak

Met Electronic Data Interchange (EDI) kunt u uw systemen en bedrijfsprocessen beter integreren met die van uw handelspartners. Het resultaat? Minder fouten en meer overzicht! U krijgt een goed beeld van wat wel en niet goed gaat binnen uw bedrijfsprocessen en u kunt daar actie op ondernemen. Een investering in EDI is daarmee snel terugverdiend.

Whitepaper: EDI stappenplan voor een succesvolle implementatie

Wilt u EDI invoeren in uw organisatie? Dan is het belangrijk om een duidelijk plan te trekken. Lees in onze white paper hoe u in 10 effectieve stappen tot een succesvolle EDI-implementatie komt.

OMS Stappenplan EDI voor starters

Begint u net met EDI? Willen uw klanten en leveranciers informatie elektronisch uitwisselen en weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Voor de nieuwkomer kan EDI verwarrend zijn. OMS International heeft de kennis en expertise om u te adviseren en ondersteunen. We kunnen de door u gekozen EDI oplossing implementeren in uw organisatie. Samen met u zorgen we voor een digitale transformatie van uw organisatie en een optimalisatie van uw bedrijfsprocessen.

 1. Inzicht in huidige situatie: welke veranderingen zijn gewenst?
 2. Een EDI oplossing kiezen die past bij uw organisatie
 3. Aanwijzen projectmanager (vanuit uw eigen organisatie of vanuit OMS)
 4. Installeren (en eventueel integreren) van de noodzakelijke EDI-software
 5. Opvragen berichtspecificaties bij handelspartner(s)
 6. Maken en installeren van het bericht
 7. Testen of alles werkt
 8. Nazorg (support op maat) en documentatie

OMS Stappenplan EDI voor gevorderden

Bent u ooit begonnen met EDI en ziet u nu door de bomen het bos niet meer? Is uw EDI omgeving slecht te beheren en wilt u hulp bij het herstructureren? Of is uw huidige systeem verouderd en wilt u deskundig advies over alternatieven? OMS International heeft de kennis en expertise om u te adviseren en ondersteunen.

 1. Onderzoek op locatie
  Wat wordt nu gebruikt, wat werkt en wat niet en waar wilt u naar toe
 2. Opstellen OMS advies met verbeterpunten
  Inclusief wat het doorvoeren van dit advies uw organisatie oplevert en kost
 3. Aanwijzen projectmanager
  Vanuit uw eigen organisatie of vanuit OMS
 4. Uitvoering advies in welke vorm dan ook
  Uw huidige EDI oplossing als basis of een geheel nieuwe oplossing? Wij implementeren het advies binnen uw organisatie
 5. Testen of alles werkt
 6. Nazorg (support op maat) en documentatie

Onboarden

Als u een EDI oplossing heeft gekozen bent u er nog niet. Uw handelspartners moeten dan worden geïnformeerd en aangesloten op de door u gekozen oplossing. Dit wordt onboarden genoemd. Onboarding kan een tijdrovende klus zijn. Hoe overtuigt u bijvoorbeeld uw handelspartners van de meerwaarde van uw keuze? Wij hebben hier veel ervaring mee en adviseren en ondersteunen u graag.

Wilt u simpelweg praktische ondersteuning bij het onboarden? Een paar extra handen met ervaring om de klus te klaren? Ook dan kunt u bij OMS International terecht.

Managed EDI

OMS International heeft ruim 30 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van Managed EDI. Met onze Managed EDI services nemen wij al uw EDI zorgen uit handen. Wij doen waar we goed in zijn, zodat u zich volledig kunt richten op uw corebusiness.

OMS International onderkent het belang van een betrouwbare EDI omgeving en wij weten wat de gevolgen van een storing zijn. Bij het tot stand komen van de OMS Managed Services overeenkomst wordt uitgegaan van een stabiele EDI omgeving. Met enkele systeemaanpassingen maken wij uw EDI-configuratie geschikt voor monitoring. Wij controleren of de berichtenstromen goed gaan, ondernemen pro-actief actie daarop, houden certificaten bij en nemen contact op met uw handelspartners als ze vernieuwd moeten worden. Zo blijft de EDI-berichtenstroom continu doorstromen en heeft u er geen omkijken meer naar.

Samen met u bepalen we het niveau van onze Managed EDI services en welke werkzaamheden wij voor u uitvoeren. U draagt vervolgens het functioneel en technisch beheer van uw EDI omgeving aan ons over tegen een vooraf overeengekomen bedrag per maand.

OMS Managed EDI kan bestaan uit

Proactieve monitoring
Dagelijkse rapportage
Remote support aanvraag
Vernieuwing van certificaten
Dagelijks controle van uw EDI systeem
Telefonische support
Onderhouden van operationele handelspartner-aansluitingen
Beperkte aanpassingen in bestaande ‘mappings’

OMS Detachering & Consultancy

Onze specialisten en consultants – zowel de technische, functionele als business experts – hebben allemaal jarenlange ervaring met complexe EDI trajecten in een scala aan omgevingen en bij tientallen opdrachtgevers. Echte specialisten die weten waar ze mee bezig zijn en die met trots kunnen terugkijken op succesvolle trajecten.

De experts en consultants van OMS International zetten hun expertise ook graag in voor u. In de vorm van een eenmalig advies omtrent een specifiek ICT vraagstuk, maar ook voor langere trajecten. Bijvoorbeeld als projectleider bij het implementeren van de door u gekozen EDI-oplossing of om u te ondersteunen bij het onboarden: het aan boord krijgen van uw handelspartners.

Bel mij voor een afspraak!

Wilt u meer informatie over EDI? Onze specialisten staan u graag te woord.


  Om aan uw aanvraag te voldoen, is het nodig om uw persoonlijke informatie op te slaan. Wanneer u dit formulier verstuurd geeft u ons toestemming om uw gegevens te verwerken. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over hoe wij jouw privacy beschermen.