Skip to main content

EDI Workstation

DARWIN

Wat is het?

DARWIN is een standalone EDI oplossing voor (kleinere) bedrijven die elektronische datacommunicatie willen, maar die bijvoorbeeld geen ERP pakket ter beschikking hebben of hun dataverkeer niet willen integreren.

Hoe werkt het?

EDI gerelateerde procesafhandelingen in het ERP-pakket, worden nu volledig vanuit DARWIN gedaan. DARWIN vertaalt al uw EDI berichten voor u, zodat u deze eenvoudig kunt lezen of afdrukken. Ongeacht verschillende berichtenstandaarden (zoals ODETTE, VDA, EDIFACT, ANSI en EAN) en communicatieprotocollen (zoals (S)FTP, AS2, OFTP(2) en X.25).

Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding. DARWIN zorgt voor de rest. Deze standalone oplossing wordt al veel gebruikt in de automotive industrie.

DARWIN functionaliteiten

Als u gebruik maakt van Darwin hoeft u niet te investeren in integratie van EDI in uw ERP software. Er zijn alleen licentie en installatiekosten. Daarnaast betaalt u een maandelijks bedrag voor het dataverkeer als u ook gebruik maakt van DINET. Als het systeem breed wordt toegepast kunt u zowel besparen op administratieve kosten als op kosten in het logistieke proces. Voorraden kunnen worden verlaagd, betalingen kunnen eerder plaatsvinden en u kunt sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Wilt u meer informatie over het EDI Workstation DARWIN?

Onze EDI-experts staan u graag te woord.

Darwin 4.5 zorgt ervoor dat uw bedrijfsprocessen probleemloos verlopen, met de mogelijkheid tot:

 • Orders en Prognoses ontvangen en bekijken
 • Despatch verificatie (met barcode scanner ondersteuning)
 • Despatch advice / ASN creation
 • Transport labels
 • Afgedrukte rapporten
 • Automatisch despatch bonnen creëren
 • Voorgedefinieerde handelspartners
 • Aanpasbare bedrijfsregels
 • Consistente inzichten
 • Integratie – MMOG/LE compliant
 • OFTP2 – ODETTE gecertificeerd

OFTP2 – ODETTE gecertificeerd

Darwin voldoet volledig aan de OFTP2 specificaties. En Darwin is ook gecertificeerd door ODETTE (de Europese EDI standaard organisatie) als volledig compatibel en uitwisselbaar met andere ODETTE-gecertificeerde OFTP2 oplossingen.

GS1 gecertificeerd 

Darwin voldoet aan de GS1 eisen van een geautomatiseerde Order-To-Cash toepassing. Hiermee kunt u van papieren orders, afleverbonnen en rekeningen af en vervangen door elektronische berichten die standaard zijn in de industrie.

Verzendadvies / ASN creatie

Darwin maakt verzendadviezen / ASN’s aan in het aangegeven formaat van uw handelspartner(s) met behulp van de informatie in uw bestelling. U selecteert eenvoudig een bestelling en verzendt deze. Alle verpakkingsinformatie wordt automatisch voor u gecreëerd door Darwin op basis van logica die u vooraf hebt geconfigureerd. Het is niet nodig om verpakkingsinformatie telkens opnieuw in te voeren wanneer u een verzendadvies aanmaakt.

Consistency

Met Darwin kunt u zaken doen met meerdere handelspartners met behulp van één enkele, eenduidige gebruikersinterface. In plaats van verschillende webbased systemen voor elke handelspartner te gebruiken, met verschillende interfaces en verschillende ondersteuningsniveaus, kunt u met Darwin één enkele, consistente interface gebruiken om zaken te doen met uw handelspartners.

Voorgedefinieerde handelspartners

Darwin is geconfigureerd om met veel handelspartners in de detailhandel en de automobielsector te werken. Alle berichtdefinities voor elke handelspartner zijn vooraf geconfigureerd, samen met alle bekende verpakkingen, EDI-codes, fabriekslocaties en rapporten die nodig zijn voor een succesvolle zakelijke relatie met uw handelspartners. Hierdoor hoeft u dergelijke informatie niet meer handmatig in het systeem te zetten.

Intergratie en MMOG / LE-conformiteit

Voor grotere bedrijven geldt dat Darwin te integreren is met uw ERP, Accounting of andere interne systemen om te voorkomen dat bedrijfsdocumenten (handmatig) opnieuw moeten worden ingevoerd. De integratie gebeurt via onbewerkte EDI-, XML- of CSV-bestanden, met gegevens die zowel kunnen worden geïmporteerd als geëxporteerd. Verzend- en factuurdocumenten kunnen zowel worden geïmporteerd als geëxporteerd; Prognoses en bestellingen kunnen alleen worden geëxporteerd.

Het MMOG / LE (Materials Management Operations Guidelines / Logistics Evaluation) -proces van de automobielindustrie vereist dat leveranciers elektronische plannings- en verzendinformatie moeten kunnen ontvangen en de informatie in een intern systeem moeten integreren om te voorkomen dat gegevens opnieuw moeten worden ingevoerd.

Bel mij voor een afspraak!

Wilt u meer informatie over EDI? Onze specialisten staan u graag te woord.


  Om aan uw aanvraag te voldoen, is het nodig om uw persoonlijke informatie op te slaan. Wanneer u dit formulier verstuurd geeft u ons toestemming om uw gegevens te verwerken. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over hoe wij jouw privacy beschermen.