Skip to main content

EDI cloud-oplossing
SaaS platform

Wat is SaaS en cloud EDI?

Cloud EDI, ook wel SaaS EDI genoemd, is een oplossing waarbij alle communicatie voor elektronische gegevensuitwisseling in de cloud plaatsvindt.
Bij traditionele EDI-systemen onderhouden organisaties hun eigen infrastructuur op locatie, inclusief hardware, software en netwerkverbindingen. Cloud EDI maakt echter gebruik van de mogelijkheden van de cloud om een meer schaalbare, flexibele en kosteneffectieve oplossing voor EDI-integratie te bieden.

Hoe werkt SaaS EDI?

Bij cloud EDI wordt het hele communicatieproces gehost en beheerd op cloud servers. Dit omvat de transformatie, mapping, validatie en verzending van gegevens. De EDI cloud-oplossing is geschikt voor bedrijven die de overstap naar EDI willen maken, maar niet willen investeren in het onderhoud van hardware, software en koppelingen met andere netwerken. Cloud EDI verlaagt de aanloopkosten aanzienlijk en maakt doorlopend onderhoud overbodig.

De OMS International EDI cloud-oplossing

De OMS EDI cloud-oplossing biedt een eenvoudige en effectieve manier om elektronische gegevensuitwisseling tussen u en uw handelspartners mogelijk te maken. Deze oplossing biedt u alle voordelen van Electronic Data Interchange. Wij zorgen ervoor dat de kosten tot een minimum worden beperkt door gebruik te maken van verschillende vormen van beveiligde verbindingen.

Onze geïntegreerde SaaS EDI Cloud-omgeving geeft u controle over de communicatie met handelspartners en stelt u in staat om efficiënter, effectiever en servicegerichter te werken zonder menselijke interactie. Een groot pluspunt is dat u geen interne EDI-expertise nodig hebt.

Of u nu net begint met EDI, of al een platform heeft opgezet en overweegt de overstap te maken naar een omgeving in de Cloud: OMS International biedt u de mogelijkheid. Wij zetten het EDI platform op, beheren het en ondersteunen u zodra u live bent.

Wilt u meer informatie over onze EDI SaaS oplossing in de cloud?

Onze EDI-experts staan u graag te woord.

Voordelen van EDI in de cloud

  • Schaalbaarheid: Cloud-gebaseerde EDI-oplossingen kunnen eenvoudig fluctuerende volumes van handelspartners en seizoenspieken aan zonder dat er extra hardware of upgrades van de infrastructuur nodig zijn. Dit schaalbaarheidsvoordeel zorgt ervoor dat u grotere transactievolumes efficiënt en kosteneffectief kunt verwerken.
  • Flexibiliteit: Cloud EDI biedt grote flexibiliteit op het gebied van connectiviteit. U kunt verbinding maken met uw handelspartners via verschillende communicatieprotocollen, waaronder AS2, FTP, SFTP en OFTP2. Deze flexibiliteit zorgt voor een naadloze integratie met handelspartners, ongeacht de communicatiemethode van hun voorkeur.
  • Kosteneffectiviteit: EDI in de cloud is zeer kosteneffectief omdat er geen grote investeringen in de EDI-infrastructuur nodig zijn. Denk aan kosten voor hardware, software en datalinks. Dit verlaagt de aanloopkosten enorm. Een ander voordeel is dat er geen interne EDI expertise nodig is binnen uw organisatie, omdat upgrades, patches en onderhoud in de cloud worden gedaan door OMS International. Hierdoor kunt u zich richten op uw kernactiviteiten.
  • Samenwerking en toegang op afstand: SaaS EDI biedt uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking met verschillende teams en handelspartners op verschillende locaties, omdat het EDI-platform overal toegankelijk is. Geautoriseerde gebruikers hebben overal met een internetverbinding veilig toegang tot gegevens en documenten. Dit zorgt voor snellere responstijden, betere samenwerking en uiteindelijk verbeterde efficiëntie.

Is cloud EDI veilig?

Ja, het OMS cloud-based EDI-platform is perfect beveiligd. We hebben uitgebreide beveiligingsmaatregelen genomen om uw bedrijfsgegevens te beschermen, waardoor de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van uw gegevens wordt gewaarborgd.

Deze beveiligingsmaatregelen omvatten:

  • data-encryptie
  • toegangscontrole
  • regelmatige beveiligingsaudits
  • gegevensreplicatie (voor gegevensherstel)