Skip to main content

De autoproductie heeft sinds 1769 een lange weg afgelegd en is nu een wereldwijd proces. Met leveranciers, OEM’s en detailhandelaren die vaak over meerdere continenten verspreid zijn, is het van cruciaal belang om flexibele oplossingen te vinden voor de relaties in de toeleveringsketen – waardoor snelle communicatie en de mogelijkheid om de juiste onderdelen tegen de juiste prijs te kopen mogelijk worden. Hoewel het geografische element een uitdaging vormt, is integratie net zo belangrijk om de flexibele resultaten te leveren die fabrikanten nodig hebben.

Relaties met leveranciers opnieuw bekeken

De gevolgen van de huidige ontwikkelingen in de wereld tonen aan dat de relaties met leveranciers in alle sectoren opnieuw moeten worden bekeken. Veel organisaties hadden moeite om te reageren op de ontwrichting die 2020 met zich meebracht en vonden het een uitdaging om hun activiteiten weer stabiel en betrouwbaar te maken. Met name in de automobielindustrie heeft dit geleid tot productieverlagingen als gevolg van bevoorradingsproblemen, zoals Volkswagen en Toyota die te maken kregen met een wereldwijd tekort aan computerchips.

Soepele communicatie en gegevensuitwisseling

EDI is buitengewoon waardevol geweest voor een naadloze aanpassing aan de globalisering en zal centraal staan bij het creëren van meer veerkracht in toeleveringsketens. Tools als Web EDI maken het gemakkelijk om goede relaties te onderhouden met leveranciers in verschillende landen door middel van soepele communicatie en gegevensuitwisseling – ongeacht hun EDI-ervaring of expertise.

Sommige organisaties zullen zich aanpassen door stabiele strategische partnerschappen op lange termijn aan te gaan. Andere zullen diversifiëren en uitbreiden en zich baseren op een groter aantal vluchtige samenwerkingen in de toeleveringsketen. Sommige zullen de componenten van beide strategieën omarmen. In alle gevallen zijn betere zichtbaarheid, flexibiliteit en communicatie essentieel voor succes – en u hebt een EDI-systeem nodig dat deze resultaten, en meer, kan leveren.

EDI is buitengewoon waardevol gebleken bij het creëren van meer veerkracht in supply chains.

Strategieën die helpen

Hoe dan ook, uw aantal handelspartners en leveranciers zal waarschijnlijk toenemen. Dit vraagt om een effectief systeem voor een snelle onboarding van nieuwe partijen. Het moet de middelen, capaciteiten en activiteiten van belanghebbenden kunnen integreren voor een optimale harmonisatie. Het vergroten van de veerkracht van de toeleveringsketen in de context van voortdurende globalisering en mogelijke toekomstige verstoringen zal ook van groot belang zijn in de toekomst.

Een flexibel platform

Dit is waar moderne updates van EDI cruciaal worden. EDI-as-a-Service creëert een flexibel platform dat meerdere soorten EDI kan integreren en ruimte biedt aan een volledig spectrum van EDI-standaarden en -protocollen. Het resultaat is een naadloze mogelijkheid om nieuwe leveranciers aan te nemen, ongeacht hun bestaande EDI-systeem. Uw supply chain management teams zijn in staat om te werken met verschillende partners en leveranciers op verschillende niveaus om hechte relaties te versterken. Het biedt een enkele bron van waarheid terwijl het fouten vermindert en de datakwaliteit verbetert voor een goede communicatie en meer controle.

Meer samenwerking en transparantie

Om hechtere leveranciersrelaties met een hogere mate van flexibiliteit werkelijkheid te laten worden, zijn hogere EDI-adoptiecijfers in de toeleveringsketens nodig. EDI-as-a-Service kan dit vergemakkelijken door barrières voor adoptie weg te nemen, door gebruik te maken van managed services en Web EDI tools om een veel toegankelijker systeem voor partners te creëren. Naast het leveren van een allesomvattend beeld van alle processen in de toeleveringsketen, bevordert een groter gebruik van EDI door leveranciers snelle tweerichtingscommunicatie die meer samenwerking en transparantie in de hele toeleveringsketen mogelijk maakt.

De toekomst van de automotive supply chain

Dit artikel is onderdeel van onze white paper over de waarde van EDI voor groei in de automotive sector.

Download white paper >>

Mockup white paper EDI in automotive sector

Planning voor de toekomst vereist zichtbaarheid

De auto-industrie is sterk afhankelijk van de toeleveringsketen om een tijdige productie te waarborgen. Autofabrikanten zijn afhankelijk van leveranciers in verschillende landen om hun voorraden veilig te stellen. De Amerikaanse auto-industrie is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van Chinese onderdelen, waaraan miljarden dollars worden besteed.

De meeste fabrikanten vinden het goedkoop om auto-onderdelen bij leveranciers te kopen in plaats van ze zelf te maken. Er zijn bedrijven die carrosseriepanelen, startmechanismen, banden, stoelen, motoronderdelen, remmen, stuurwielen, elektrische auto-onderdelen zoals accu’s en meer produceren. Dit betekent dat fabrikanten met tientallen of zelfs honderden leveranciers werken om hun productielijnen in stand te houden.

Vandaag de dag zorgen tal van factoren voor problemen in de toeleveringsketen van de auto-industrie. Dit omvat globalisering, ontwrichtende technologieën, eisen van consumenten, wereldwijde gebeurtenissen en veranderingen in productieprocessen. Het bereiken van optimale zichtbaarheid van de toeleveringsketen en het creëren van meer veerkrachtige toeleveringsketens is de sleutel tot het in de hand houden van dergelijke uitdagingen. Beide zijn mogelijk met behulp van EDI.

EDI-as-a-Service van OMS International brengt die mogelijkheid op een hoger plan. Alle communicatie binnen de toeleveringsketen verloopt via één enkel platform om nauwkeurige planning mogelijk te maken. Een volledig scala aan EDI-standaarden wordt ondersteund om flexibiliteit en een hoge adoptiegraad binnen uw toeleveringsketen te garanderen. U hebt ook toegang tot on-demand expertise voor u en uw partners met onze managed services.

Een volledig scala aan EDI-standaarden wordt ondersteund om flexibiliteit binnen de supply chain te garanderen.

Toekomst van de supply chain in de automotive sector

Lees ook deel 1 en 2 van deze blogserie over de toekomst van de automotive sector:

Deze blogserie is onderdeel van onze whitepaper, dus wilt u alles in 1x lezen (en méér)? Download dan: De toekomst van de automotive supply chain.

Spar met OMS International

Wilt u sparren over hoe een EDI-upgrade de resultaten van uw bedrijf en supply chain verbetert? Neem dan vandaag nog contact op met ons team.