Skip to main content

Mogelijkheden AS4

AS4 heeft de mogelijkheid om tijdens dezelfde communicatiesessie (tussen verschillende applicaties) uitgaande- en responseberichten uit te wisselen. De applicatie hoeft dus niet meer te wachten op een antwoord van de applicatie van uw handelspartner, waardoor deze interactieve communicatie de snelheid van zaken doen aanmerkelijk verhoogt. Overigens is het protocol niet alleen voor overheidscommunicatie ideaal. Het is een protocol voor álle bedrijven en organisaties die effectief en veilig willen communiceren.

AS4 in Europa

De Europese Unie heeft dezelfde mening. Zij neemt duidelijk stelling in hoe bedrijven en organisaties zouden moeten communiceren: via AS4. Volgens hen is het een state-of-the-art protocol dat het gebruik van webdiensten voor B2B gegevensuitwisseling en integratie vereenvoudigt en standaardiseert. Deze standaard is binnen de Europese olie- en gasindustrie, PEPPOL en meerdere overheden aangenomen.

Vooruitstrevend

OMS International is trots dat haar EPIC oplossing de conformiteits- en connectiviteitstest van de EU heeft doorstaan en daardoor als oplossing voor AS4 op de EU website staat. DINET (ons Value Added Network) draait op een EPIC platform. Onze partner Data Interchange is één van de vier AS4-PEPPOL accespoints die deelneemt aan het AS4EU-project. AS4EU wordt gesubsidieerd door de CEF(Connected Europe Facility) van de Europese Unie en stimuleert de elektronische gegevensuitwisseling tussen Europese bedrijven, hiermee laat onze leverancier zien toonaangevend en vooruitstrevend te zijn.