Skip to main content

Singapore is het eerste land buiten Europa dat voor PEPPOL kiest

Het PEPPOL-netwerk, dat oorspronkelijk ontworpen is om elektronische gegevensuitwisseling tussen Europese landen te bevorderen, gaat de grenzen over. Singapore heeft per januari 2019 de PEPPOL-normen goedgekeurd voor zijn eigen e-facturatieproject. Op 9 januari 2019 was de officiële kick-off van het project. Infocomm Media Development Authority (IMDA) wordt de eerste PEPPOL-autoriteit buiten de EU en de eerste in Azië die deze norm hanteert. Op dit moment zijn er al 11 access-point providers in het Aziatische land, waardoor bedrijven en instellingen met e-facturatie aan de slag kunnen.

Beste oplossing

Nadat IMDA de mogelijkheid van een eigen, zelfontwikkeld e-Invoicing-model had bestudeerd en verschillende bestaande standaarden had geanalyseerd, besloot zij dat de beste manier om bedrijven te helpen de wereldmarkt te betreden, een bestaande (wereldwijde) standaard was. Volgens Tan Kiat, CEO IMDA: “Gemeenschappelijke normen zoals PEPPOL zijn cruciaal voor bedrijven om te profiteren van een steeds meer digitale en onderling verbonden wereldeconomie”.

Implementatie

Implementatie van een e-factureringsmodel met behulp van gemeenschappelijke normen zal de acceptatie van internationale elektronische modellen vergemakkelijken en de interoperabiliteit tussen bedrijven vergroten.

Vooruitgang

Voor Singapore is dit een enorme vooruitgang op weg naar digitalisering en toegang tot internationale markten met de lopende wetgeving inzake e-facturering. Singapore zal zijn eigen elektronische factureringskader kunnen aanpassen en creëren. Het zal ook zijn eigen toegangspunten certificeren voor zowel overheidsdiensten als tussen particuliere bedrijven.

Voordelen

Volgens Evan Law, Chief Executive van de Singapore Accountancy Commission, “kunnen boekhoudkundige en financiële afdelingen productiviteitswinst verwachten van de automatisering van het maken en verwerken van facturen, evenals betere inzichten in belangrijke data in het bedrijf”.

De voordelen van het gebruik van PEPPOL:

  • sneller betaling van facturen
  • lagere kosten
  • verbeterde efficiency
  • beveiligde gegevens
  • internationaal zaken doen

Meer over PEPPOL

In Nederland is OMS International één van de autoriteiten op het gebied van PEPPOL.
Lees meer over Singapore en PEPPOL op deze pagina