Skip to main content

Ontzorg en focus op uw core-business, start met gedigitaliseerd berichtenverkeer!

Er zijn diverse redenen waarom bedrijven 10-tallen jaren geleden gestart zijn met EDI. Enige strategie rondom Electronic Data Interchange is uitgebleven. Veelal draait de software als een “black box” op een stand-alone systeem en diende de datatransmissie ter vervanging van de fax/mail/pakbonnen. Sommige bedrijven gingen op zoek naar een alternatief en ontsluiten de data via een webportal o.i.d.

EDI werd gezien als kostenpost en de software wordt niet onderhouden of aangepast aan de groei van het bedrijf. Intussen werd Electronic Data Interchange steeds belangrijker voor de onderneming en groeit het EDI-platform uit tot een bedrijfskritisch systeem voor de onderneming, ook weer zonder strategie.

Wanneer is het tijd om eens kritisch naar uw EDI-platform te kijken? Herkent u zich in 1 of meer van de onderstaande punten, dan is het misschien eens tijd om te kijken naar een professionele EDI-omgeving passend bij de mogelijkheden die de 21e eeuw uw onderneming biedt.

  1. Verstuurd en ontvangt uw EDI-software alleen EDI , draaiend op een oude PC met verouderde Windows software?
  2. Worden uw in- en uitgaande berichten niet automatisch ingelezen in uw ERP oplossing of eventuele andere applicaties?
  3. Moeten handmatige handelingen worden verricht om facturen of ASN’s te versturen?
  4. Moet er iemand handmatig de connectie tot stand brengen en wachten tot de gegevens zijn verwerkt?
  5. Kost EDI 0,5 tot 1 FTE mankracht?
  6. Veroorzaken handmatig ingevoerde gegevens klachten en extra kosten?
  7. De PC waar EDI op draait, vooral niet aankomen! Stel je voor dat de PC niet meer werkt!

Het spijt me het te moeten meedelen, maar indien u zich hierin herkent, dan is het sterk aanbevolen om uw EDI-platform eens grondig onder de loep te nemen! Heeft u hier hulp bij nodig? Neem vrijblijvend contact op.