Skip to main content

Global MMOG/LE

Global Materials Management Operational Guidelines/Logistical Evaluation oftewel MMOG/LE beschrijft de richtlijnen voor materiaalstromen om leveranciers in de automotive-branche te laten voldoen aan de OEM-eisen.

Gestandaardiseerde materiaalstromen is een belangrijk criterium voor het goed en efficiënt functioneren van de Supply Chains en productieprocessen binnen de auto-industrie. De prestaties in de supply chain worden geanalyseerd en gebruikt voor interne evaluaties, organisatie benchmarking, verbeteren van materiaalbeheer en het verbeteren van de Supply Chain prestaties. De groeiende auto-industrie is voor succes afhankelijk van een wereldwijde standaardisatie ten behoeve van het prestatieniveau van de materiaalstromen. Standaardisatie vergemakkelijkt bovendien de effectieve relaties tussen Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en toeleveranciers.

Continu Supply Chain verbetering

Op basis van de ruim 200 logistieke beoordelingscriteria, beschreven in de MMOG/LE standaard wordt geanalyseerd hoe effectief en efficiënt de interne bedrijfsvoering is in vergelijking tot equivalenten.

 • Evalueren verbetert prestaties en inzetbaarheid van de bestaande logistieke organisatie. De evaluatie vindt plaats op basis van eenvoudige ‘A’, ‘B’ of ‘C’ ratings en de huidige, door de klant opgestelde, eisen van het logistieke systeem.
 • Evalueren helpt (auto)fabrikanten en leveranciers om de kosten, afval, en de werklast te verminderen door operationele procedures te stroomlijnen en te verbeteren.
 • Global MMOG/LE maakt het ook vele malen gemakkelijker om Supply Chain Operaties uit te leggen aan externe klanten en verbetering aan te tonen voor intern beheer.

Uw bedrijf efficiënter maken

De Global MMOG/LE-richtlijnen helpt de Automotive industrie en leveranciers hun processen op het gebied van materiaalplanning en logistiek te analyseren en te verbeteren. Het vergelijkt de bedrijfsvoering van bedrijven met best practices uit de Automotive. De standaardisatie in MMGO/LE  leidt tot reductie in lijnstoringen en van dubbel werk, logistieke incidenten, vrachtkosten, overbodig materiaal, kosten voor voorraadverplaatsing en de tijd die bedrijven kwijt zijn aan data-invoer. Ook worden leveringsprestaties verbeterd.

MMOG/LE is uitgerold in de Supply Chain door bedrijven zoals Ford, GM en Chrysler. Leveranciers dienen MMOG/LE gecertificeerd te zijn om “Preferred Supplier” te zijn van deze OEM’ers.

Voordelen van MMOG/LE met uw klanten

 • Voorraadbeheersing; Juiste voorraad op juiste plek.
 • Verbeteren van leveringsprestaties; Verhogen van de nauwkeurigheid en snelheid naar de behoeften van de klant. (On Time Delivery)
 • Minder van vrachtkosten; gerichter leveren.
 • Minder handelingskosten; minder omverpakkingen.

Voordelen van MMOG/LE met uw leveranciers

 • Reductie van voorraadkosten tot 50%
 • Reductie hoge vrachtkosten tot 85%
 • Reductie van verouderingskosten door voorraadbeheersing tot 80%,
 • Verbetering van de klantwaardering door betere leveringsprestaties tot 15%

Actueel

MMOG/LE wordt regelmatig bijgewerkt om actuele veranderingen van zowel Supply Chain beheer als functionaliteit te verbeteren. Een belangrijke wijziging is de beschikbaarheid van een nieuwe module “Basic” speciaal voor kleinere leveranciers. Global MMOG/LEv4 (versie 4), werd officieel gelanceerd  in mei 2014 en is gratis te downloaden voor Odette leden. Wilt u als geen lid van Odette toch MMOG downloaden? Neemt u dan contact op.