Skip to main content

Point-to-Point: Alles over OFTP2

Bestanden uitwisselen via ISDN of VPN is niet meer actueel. De meest kosteneffectieve methode voor het efficiënt uitwisselen van grote hoeveelheden gegevens is via het openbare internet.
OFTP2 is een veel gebruikt protocol voor het uitwisselen van bedrijfskritische data over het publieke netwerk. OFTP2 vindt zijn toepassing in alle branches. Het biedt vlekkeloze en veilige transmissie tussen organisaties die een breed scala aan verschillende communicatiesoftware en systemen gebruiken. Het zorgt ervoor dat vertrouwelijke en gevoelige informatie snel en betrouwbaar wordt uitgewisseld met behulp van SSL en encryptie certificaten.

De OFTP2 specificatie (erkend door de Internet Engineering Task Force als RFC5024) is ontwikkeld en wordt voortdurend onderhouden door de Odette OFTP2 Experts Groep, bestaande uit communicatie-experts van grote Automotive bedrijven en technologie dienstverleners. Historisch gegroeid wordt OFTP2 voornamelijk in de Automotive toegepast.

Odette ontwikkelt of verkoopt zelf geen OFTP2 software, dit laten wij over aan technologische service providers. Wat Odette wel doet is het uitvoeren van OFTP2-software tests om ervoor te zorgen dat er voldaan wordt aan de Odette-specificaties.

Kenmerken van OFTP2:

 • Multi-functie: het protocol ondersteunt de overdracht van zowel de technische gegevens als de commerciële informatie, zoals EDI
 • Grote bestandsgrootte: het overbrengen van grote hoeveelheden data, zoals technische ontwerpen of grote EDI clearing centers (bijvoorbeeld leveringsschema’s), welke eenvoudig verzonden wordt met OFTP2 met bestand compressie en Check Point opnieuw wordt opgestart als een standaard functie
 • Netwerk-onafhankelijk: OFTP2 werkt met alle IP-netwerken van het publieke internet; het fundament van alle B2B-communicatie
 • Traceerbaarheid: Follow-up, de ontvangst en afwijzende functies over alle netwerken mogelijk te maken met als doel: een continu open communicatie.
 • Goedkope oplossing: OFTP2 is relatief goedkoop te implementeren en te gebruiken; het levert aanzienlijke kostenbesparingen op door het mogelijk maken van snelle, eenvoudige en veilige uitwisselingen van grote hoeveelheden vertrouwelijke informatie.
 • Beveiliging van de gegevens tijdens transmissie door middel van encryptie en SSL
 • Data reductie door compressie

Vertrouwde prestaties:

OFTP2 wordt toegepast door meerdere Automotive bedrijven, waaronder Audi, BMW, Daimler, Ford, Hyundai, MAN, Opel, PSA, Scania, Skoda, Volkswagen en Volvo, samen met de meeste grote Tier 1 leveranciers en andere partners in de toeleveringsketen.

Multi-Layer Security:

Geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit zorgt voor datadiscretie met meerdere niveaus van bescherming:

 • Transport Layer Security (SSL/TLS) (een protocol dat de privacy en integriteit van gegevens levert tussen twee communicerende toepassingen)
 • File encryption (het versleutelen van data)
 • Partner authentication (partner authenticatie)
 • Non-repudiation (niet-afwijzing)

Verschil tussen OFTP2 en OFTP:

OFTP2 OFTP
Uitgebreide beveiliging Beveiliging mist, tenzij een VPN wordt gebruikt
Encryptie van gehele sessie met SSL Geen encryptie: geen SSL over een open web TCP/IP-verbinding
Data getekend met certificaat en verificatie Geen data signing
Authenticatie challenge-based met certificaat Authenticatie met wachtwoord
Gegevensbeveiliging tijdens overdracht bij elke communicatiemethode Data kan onderschept en gewijzigd worden tijdens overdracht
Maximale bestandgrootte 10 GB (10.000 TB) Maximale bestandsgrootte 10 Petabytes
Zip-stijl compressie 10:1 Gebrekkige compressie
Zowel positieve als negatieve acknowledgements Alleen positieve acknowledgements
UTF-8 bestandsbeschrijving met uitgebreide symbolen van maximaal 255 bytes bovenop virtuele bestandsnaam Naast virtuele bestandsnaam geen extra bestandsbeschrijving mogelijk
Veilig bij elke verzendwijze Dure maatregelen en mailbox services nodig om toch te beveiligen

Uitgebreide informatie over OFTP2? Bekijk hier, of neem contact.